Som ett led i vår bevakning av hälsa, träning och kosthållning försöker vi alltid hitta intressanta infallsvinklar och diskussionsämnen. Därför erbjuder vi en kostnadsfri gästföreläsning tisdagen den 23/5 för våra medlemmar. Örjan Norell kommer till Minutus Norra Bantorget och ger sin uppskattade och efterfrågade dragning om vad som händer i kroppen när vi får i oss rätt respektive fel näring, och hur det senare kan orsaka akuta och kroniska besvär.

En av grundstenarna som styr vårt allmänna mående är vår kosthållning. Genom att avlasta kroppen från ”fel” näringsämnen och tillföra sådant som våra celler önskar påverkar vi vår hälsa. Det är inget nytt under solen, men vi är alla olika som individer och därför behöver vi hitta en matkultur som passar just vår kropp för att nå välmående. Det handlar om en helhetsbild som ger förståelse för hur allt hänger ihop.

Örjan Norell, dipl. homiatriker, berättar om hur vårt immunförsvar reagerar på olika typer av mat och hur detta är individuellt beroende på våra respektive immunförsvar. Föreläsningen ger dig verktyg och kunskap att justera din kosthållning och använda maten som medicin.

Modern forskning talar ofta om det så kallade metabola syndromet och IBS (Irritable Bowel Syndrome), d v s irriterad tarm som ofta har sin grund i det vi dagligen äter. Känslan i magen styrs mycket av om matsmältningen kan bryta ned födan eller inte. Många goda följder kommer med en sund kosthållning som ger balans i mage och tarm. Exempelvis huvudvärk och migrän kan avta, över- respektive undervikt reglerar sig ofta, psykiskt mående förbättras många gånger och ett allmänt välbefinnande infinner sig.

Föreläsningen sträcker sig vanligtvis över två timmar och därefter följer en diskussions- och frågestund med Örjan för de som önskar fördjupa sig ytterligare.

Varmt välkommen!

Var och när?

Tisdagen 23 maj 18:00 – 20:00

Minutus Norra Bantorget

Olof Palmes gata 29

111 22 Stockholm

Anmälan

Föreläsningen är kostnadsfri men föranmälan krävs. Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller. Anmälan skickas till anders@minutus.se.

Det går så klart bra att bjuda med en vän som inte är Minutus-medlem, meddela det i sådant fall vid din anmälan.