I våras bjöd vi in Örjan Norell för att hålla sin föreläsning Ät för Livet om vad som händer när vi får i oss rätt respektive fel näring, och hur det senare kan orsaka akuta och kroniska besvär. Det blev mycket uppskattat och det strömmade in önskemål om ytterligare fördjupning. Därför bjuder vi nu in Örjan på nytt för att ge oss mer på samma tema.

Ät för Livet del 1

Vårt allmänna mående styrs till stor del av vår kosthållning. Genom att avlasta kroppen från fel näringsämnen och tillföra sådant som våra celler önskar påverkar vi vår hälsa. Vi är dock alla olika som individer och därför behöver vi hitta en matkultur som passar just våra egna kropp.

Örjan Norell, dipl. homiatriker, berättar om hur immunförsvaret reagerar på olika typer av mat och hur detta är individuellt. Föreläsningen ger dig verktyg och kunskap att justera din kosthållning och använda maten som medicin.

Många goda följder kommer med en sund kosthållning som ger balans i mage och tarm. Exempelvis kan huvudvärk och migrän avta, över- respektive undervikt reglerar sig ofta, psykiskt mående förbättras många gånger, och ett allmänt välbefinnande infinner sig.

Örjan höll denna föreläsning på vår anläggning på Norra Bantorget i våras. Det blev mycket uppskattat och nu ges föreläsningen på nytt även på Lidingö måndagen den andre oktober.

Ät för Livet del 2

Hur kommer det sig att vi blir övergödda och samtidigt undernärda? Vad är tarmflora och vad gynnar respektive stör den? Varför uppstår lätt blir brist på vissa ämnen medan det blir för mycket av andra? Kan vi bli sjuka av brister? Vad är det för mat som bygger upp och vad bryter ned vår kropp? Varför finns det så mycket kosttillskott och har det verkligen någon effekt?

Örjan skapar förståelse för att det är skillnad på att äta för att bli mätt och äta för att tillföra näring. Kvällen kommer att ge varje deltagare kunskaper och verktyg för att ytterligare gå framåt i sin hälsoresa.

Föreläsningen kommer att äga rum på anläggningen på Norra Bantorget.

Var och när?

Ät för Livet del 1 ges på vår anläggning i Lidingö Centrum och Ät för Livet del 2 ges på vår anläggning på Norra Bantorget. Föreläsningen sträcker sig vanligtvis över två timmar och därefter följer en diskussions- och frågestund med Örjan för de som önskar fördjupa sig ytterligare.

Ät för Livet, del 1

Måndagen 2 okt 18:00 – 20:00

Minutus Lidingö, Lejonstigen 2b

Ät för Livet, del 2

Tisdagen 3 okt 18:00 – 20:00

Minutus Norra Bantorget, Olof Palmes gata 29

Kostnad

 • Kostnadsfritt för medlemmar
 • Medlemmar kan bjuda med sig varsin gäst kostnadsfritt i mån av plats
 • 250 SEK för icke medlemmar

Anmälan

 • Anmälan krävs för vår planering
 • Anmälan sker genom att attenda fb-eventen för respektive föreläsning. Det går även bra att mejla din anmälan till kontakt@minutus.se med rubrik ”Ät för Livet”
  • Vid mejl, ange vilken av de båda föreläsningarna din anmälan avser (båda är så klart ok)
  • Ange om du är medlem eller ej
  • Ange om du önskar bjuda med en vän
 • Begränsat antal platser, först till kvarn

Missa inte dessa uppskattade föreläsningar!

Välkomna!