I år dör fler av hjärt- och kärlsjukdomar än av något annat. Och kopplingen till fysisk inaktivitet är tydlig. Därför startar vi på Minutus nu insamlingen Träna för Livet till förmån för Hjärt-Lungfonden.

Under 2016 låg hjärt-kärlsjukdom bakom 35 procent av alla dödsfall i Sverige. Det är skyhöga siffror och vår allra vanligaste dödsorsak. Forskningen går dock starkt framåt och räddar liv.

Träna för Livet

Vi på Minutus känner att vi vill bidra till finansieringen av fortsatt forskning och hjälpa till i kampen mot hjärt-kärlsjukdomar. Och det tror vi att även ni vill. Det berör oss alla. Därför bjuder vi nu in er för att träna för livet. Det innebär i korthet att du ger av din tid och vi skänker pengar till Hjärt-Lungfonden. Pengar som bidrar till att fler får leva.

Minutus tränar för livet 23/10

Måndagen den 23:e oktober bjuder vi in våra medlemmar till vår gemensamma kamp mot hjärt-kärlsjukdomar. Då bjuder vi nämligen in er till vår första Träna för Livet. Tillsammans tränar vi och stödjer forskningen mot hjärt-kärlsjukdomar. För varje 100 kalorier (kcal) som förbränns och registreras i våra maskiner under dagen skänker Minutus 10 kronor till Hjärt-Lungfonden. Det kan bli en fin slant om vi alla hugger i ordentligt. Vi redovisar så klart vilka resultat vi uppnår, både i kalorier och i kronor.

Varmt välkomna in till oss måndagen den 23:e oktober för att träna för livet på Minutus!

Provträning ger ytterligare klirr

Du som inte är medlem kan så klart också bidra i kampen mot Hjärt- och kärlsjukdomar. Det är enkelt. Kom in och provträna hos oss. Under hela oktober månad skänker vi nämligen 100 kronor till Hjärt-Lungfonden för varje provträning som genomförs. Så om du någonsin ska testa Sveriges smartaste träning, gör det nu och bidra till Hjärt-Lungfondens viktiga arbete. Träna för livet!

Tillsammans räddar vi liv.