Personlig och medicinsk träning med egen tränare

Komplettera din träning hos Minutus med Personlig träning. Träningen i Minutus Milonmaskiner är en av världens mest effektiva träningsformer, men ibland kan man behöva/vilja komplettera med mer specifik träning, och därför erbjuder Minutus möjligheten till Personlig träning utöver detta.

Minutus Personliga träning innebär att du under 1 timme jobbar helt själv med någon av våra PT:s Benny, Lejla eller Björn. Allt fokus på dig och dina behov under den tiden.

Varför personlig hjälp är bra

  • Jämna ut eventuella obalanser, exempelvis mellan fram och baksida, höger och vänster sida, över- och underkropp.
  • Förbättra en begränsad rörlighet.
  • Jobba med spänst och explosivitet.
  • Styrketräning vid specifika mål, exempelvis golf, Vasalopp, löpning etc.
  • Vid medicinska behov, mer om det nedan.

Medicinsk träning

Medicinsk träning är en måldefinierad fysisk aktivitet där målet är att motverka/förebygga sjukdomar och ohälsa hos individer som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning eller befinner sig i riskzonen för att drabbas av en sjukdom.

En medicinsk tränare är bryggan mellan sjukvården och din förmåga att bedriva din egen träning. Det finns idag tydliga riktlinjer och forskning som visar hur träning kan hjälpa mot stress, övervikt, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, skador i rörelseapparaten och åldersrelaterade sjukdomar. Utifrån forskningen kring träning för din diagnos, dina mål och förutsättningar skapar vi den mest värdefulla träningen för dig.