Träning i maskiner och med fria vikter

  • Grunden hos oss på Minutus är träning i maskiner från Milon. I dessa maskiner tränar du tidseffektivt, enkelt och säkert. Oavsett nivå är träningen i dessa maskiner väldigt effektiv och smidig så du kan få mycket gjort på kort tid!
  • I en separat del har vi även fria vikter där du kan komplettera maskinträningen med exempelvis skivstång, hantlar, rodd- och stakmaskin.

Minutus träning bygger på tre delar

  • Tiden – det ska gå väldigt snabbt att träna hos oss. Det viktiga är inte hur länge man tränar utan att man gör det regelbundet.
  • Kunskapen – det ska vara okomplicerat att träna hos oss oavsett tidigare kunskap. Cirkelträningen i våra maskiner kan göras helt på dina villkor.
  • Motivationen – ständig feedback och uppföljning ihop med våra tränare för att du hela tiden ska utvecklas enligt dina mål.

Personlig träning med maskiner

Vår träning i maskinerna är en kombination av de tre mest väsentliga delarna för att man ska trivas och få resultat med sin träning; det är tidseffektivt, det ingår hjälp av våra tränare så alla tränar rätt, samt att man hela tiden pushas och håller motivationen på topp. Hos oss tränar du alltid på dina villkor men med fullt stöd från våra tränare. Vi erbjuder en avslappnad och familjär miljö där hälsa och välmående ligger i fokus.

Om du vill känna dig mindre stressad, förbättra din sömn, få mer energi eller kanske bara uppnå en hälsosammare livsstil har du hittat rätt! Våra träningsmetoder är säkra, skonsamma och mycket effektiva för att du ska kunna komma i din egen bästa form.

Genom att följa vårt koncepts intuitiva cirkelupplägg tränar du igenom samtliga muskelgrupper på bara 17 minuter. I maskinerna jobbar muskeln både i koncentrisk och excentrisk rörelse, och höjer därför effektiviteten upp till 30 procent jämfört med en traditionell maskin.

Vid första träningstillfället ställer vi in maskinerna utifrån din längd och vikt och sedan lagras informationen på ditt personliga smartcard. Träningen i maskinerna är enkel och skonsam och du behöver aldrig göra några justeringar då du växlar träningsmaskin, ditt smartcard gör det nämligen åt dig helt automatiskt. På så sätt blir din träning tids- och resultateffektiv, samtidigt som onödiga skaderisker undviks.

Läs mer om Milon

Individuell träningsplan

Träningen sker utifrån en individuell träningsplan som tas fram i dialog med utbildad tränare hos Minutus. Planen är utformad för att du ska nå just dina uppsatta mål, oavsett om du vill bli starkare, gå ner eller upp i vikt, eller bara må generellt bättre. Och varje gång du tränar, oavsett hur ofta, ges du stöd av en tränare på plats.

Mätbara framsteg

Hos oss mäter vi allt. Styrka, balans, rörlighet, muskelmassa och förbränning, för att nämna några. Vi använder oss bland annat av ett mätinstrument från InBody som är ett av världens mest träffsäkra och avancerade instrument för detta tester. Och all individuell träningshistorik lagras löpande på ditt smartcard. Det gör vi för att statistiken är underlag för löpande optimering av din träningsplan för att du ska se dina framsteg svart på vitt. Du kan även få hjälp med rådgivning kring hälsa och kost. Allt ingår i ditt medlemskap.