Tyska Milon är de mest innovativa träningsmaskinerna inom tids- och resultateffektiv träning. Uppläggets digitala cirkelträning passar alla, nybörjare som erfaren och Milons ledord är Säkert, Enkelt och Effektivt.

Säkert

Alla individuella inställningar och all träningshistorik lagras på ditt smartcard. Genom att positionerna i maskinen är förinställda och justeras av instruktör undviks vanliga skaderisker som kan uppstå vid felaktig inställning av motstånd eller inställningar.

Enkelt

Du som medlem behöver inte göra några justeringar själv vid varje maskinbyte, utan det är bara att sätta i ditt smartcard för att maskinen automatiskt ska ställa om sig till just dig. Milon-maskinen håller koll på tiden och berättar när det är dags att påbörja nästa övning vid nästa maskin, utan köer och väntan.

Effektivt

Det elektroniskt styrda motståndet möjliggör en maximerad träningsform där muskeln i både koncentrisk och excentrisk rörelse och höjer därför träningseffektiviteten med 40 procent.

Koncentrisk och excentrisk belastning

Koncentrisk belastning är när du pressar belastningen ifrån dig medan excentrisk belastning är då du långsamt släpper belastningen tillbaka mot kroppen. Vi klarar alla en något högre excentrisk belastning. Excentrisk träning är därför effektivare än vanlig styrketräning där belastningen är densamma i det koncentriska momentet som i det excentriska. Bäst träningseffekt får du med ca 30 % högre excentrisk belastning.